PROGRAMMA

PROGRAMMA

ReisOrkest Arnhem speelt op de 40-jarige jubileummiddag van El Ele

Het ReisOrkest Arnhem is op 26 maart 2023 voor het eerst in Musis & Stadstheater Arnhem te horen, tijdens de feestelijke 40-jarige jubileummiddag van El Ele dans- & muziekschool uit Arnhem. Naast het orkest en gastmusici treden deze middag ook de zangeressen Shaza Hayek en Esra Dalfidan op. 

Muzikale verhalenreis

Het ReisOrkest Arnhem (ROA) bestaat uit jonge professionele musici (+ wisselende solisten) met verschillende culturele achtergronden. Met ons orkest brengen we toegankelijke, feestelijke en klassieke westerse muziek dat in aanraking komt met muziek uit diverse culturen en muziekgenres.

“Het ReisOrkest laat haar eerste Wereldse Geluiden horen aan het publiek: kleurrijke, feestelijke en toegankelijke muziek in een hele warme sfeer in de prachtige Muzenzaal van Musis & Stadstheater”.

Kleurrijk en toegankelijk repertoire

Het repertoire van het orkest bestaat uit bestaande klassieke muziekstukken met invloeden van wereldmuziek zoals Asturias van Isaac Albeniz. Daarnaast spelen we onbekende composities uit diverse landen die zelden of nooit in Europa uitgevoerd worden maar ook nieuwe composities die speciaal voor het orkest geschreven zijn. Samen met arrangementen van volksdans, volksliederen en populaire instrumentale stukken uit diverse landen en culturen met o.a Turkse, Armeense, Spaanse, en Joodse invloeden. Kortom: muziek met het doel mensen uit de héle wereld te raken!

40-jarig jubileum El Ele dans- en muziekschool Arnhem

Het 40-jarig jubileum van El Ele dans- en muziekschool in Arnhem Presikhaaf wordt met een feestelijke concertmiddag gevierd met een uitvoering van het Reisorkest Arnhem (ROA) o.l.v. dirigent Kanako Abe, met de zangeressen Esra Dalfidan en Shaza Hayek en diverse gastmusici, docenten en leerlingen van El Ele.

Wil je het 1e concert tijdens de jubileumviering op zondag 26 maart in Musis & Stadstheater Arnhem meemaken?

Een video van de eerste repetities van het orkest. Voorbereidingen voor ons eerste concert op 26 maart in Arnhem.
(video en montage: Eforez (Efthymios Stavropoulos))

Orkestleden en team

De musici van het nieuwe ReisOrkest spelen al in diverse orkesten door het hele land (waarvan sommigen ook internationaal) waarmee ze hun sporen in de klassieke muziekwereld al hebben opgebouwd.
Bij het ReisOrkest gaan ze onder leiding van dirigent Kanako Abe op tour langs diverse concertgebouwen in het land, met een mooie start in thuisstad Arnhem, in het concertgebouw van Musis & Stadstheater.
De arrangementen van de concerten worden verzorgd door componist Selim Dogru. Kardelen Buruk is de orkestmanager en altviolist. Founder en directeur is Nermin Cingöz.  

De muzikale reis gaat door!

In het orkest komen wereldse klassieke klanken samen, o.a. uit Japan, Turkije, Latijns Amerika en de Balkanlanden.

Met de concerten die het ReisOrkest gaat geven gaat dit nieuwe wereldse klassieke geluid op reis. Al reizend gaan ze tijdens de concerten mensen inspireren en samen nieuwe culturen, geluiden en veelzijdige klanken ontdekken. Het ReisOrkest wil de klassieke muziekcultuur met deze nieuwe klanken verrijken.

Na dit concert zet het ReisOrkest Arnhem de muzikale verhalenreis voort op de concertpodia in het land, te beginnen op 26 maart in Arnhem, maar daarnaast in het najaar ’23 en winter/voorjaar ’24 ook op concertpodia in o.a. Deventer en Amsterdam. Deze data worden hier z.s.m. bekendgemaakt.

Social media

Volg het ReisOrkest op social media:

(foto Musis van Bart van Hoek)