PROGRAMMA

PROGRAMMA

ReisOrkest Arnhem in Deventer Schouwburg op 29 oktober

Het ReisOrkest Arnhem gaat in seizoen 23/24 het land in met concerten. De eerste halte is Deventer Schouwburg waar het orkest op 29 oktober om 15:30 uur in de Grote Zaal van de schouwburg speelt. Naast het orkest en gastmusici treden ook de zangeressen Shaza Hayek en Ezgi Köroğlu op.

Muzikale verhalenreis

Het ReisOrkest Arnhem (ROA) bestaat uit jonge professionele musici (+ wisselende solisten) met verschillende culturele achtergronden. Met ons orkest brengen we toegankelijke, feestelijke en klassieke westerse muziek die in aanraking komt met muziek uit diverse culturen en muziekgenres. Het ReisOrkest is in maart 2023 opgericht door Nermin Cingöz.

Het orkest wordt geleid door dirigent Kanako Abe en staat onder artistieke leiding van componist Selim Doğru.

BEKIJK HET PROGRAMMABOEKJE VAN 29 OKTOBER DEVENTER SCHOUWBURG  

UITVOERENDEN

ReisOrkest Arnhem
Kanako Abe – dirigent
Selim Doğru – artistieke leiding en arrangementen
Nermin Cingöz – concept en artistieke visie

GASTMUSICI

Shaza Hayek en Ezgi Köroğlu- zang
Ozan Sarıtepe – gitaar
Nuri Ata – viool
Anastasia Anufrieva – fluit
Mhammad Alissa – Ud
Alper Kekeç – percussie

Leerlingen El Ele dans- en muziekschool Arnhem
Kleurrijk en toegankelijk repertoire

Het repertoire van het orkest bestaat uit bestaande klassieke muziekstukken met invloeden van wereldmuziek zoals Asturias van Isaac Albeniz. Daarnaast spelen we onbekende composities uit diverse landen die zelden of nooit in Europa uitgevoerd worden maar ook nieuwe composities die speciaal voor het orkest geschreven zijn. Samen met arrangementen van volksdans, volksliederen en populaire instrumentale stukken uit diverse landen en culturen met o.a Turkse, Armeense, Spaanse, en Joodse invloeden. Kortom: muziek met het doel mensen uit de héle wereld te raken!

Shaza Hayek
Ezgi Köroğlu
Ezgi Köroğlu

Trailer eerste concert van het ReisOrkest Arnhem op 26 maart in Musis Arnhem.
(video en montage: EFOREZ (Efthymios Stavropoulos))

ReisOrkest Arnhem op de 40-jarige jubileummiddag van El Ele

Het ReisOrkest Arnhem was op 26 maart 2023 voor het eerst te horen, tijdens de feestelijke 40-jarige jubileummiddag van El Ele dans- & muziekschool uit Arnhem in Musis & Stadstheater Arnhem. Naast het orkest en gastmusici traden deze middag ook de zangeressen Shaza Hayek en op.

“Het ReisOrkest liet haar eerste Wereldse Geluiden horen aan het publiek: kleurrijke, feestelijke en toegankelijke muziek in een hele warme sfeer in de prachtige Muzenzaal van Musis & Stadstheater”.

40-jarig jubileum El Ele dans- en muziekschool Arnhem

Het 40-jarig jubileum van El Ele dans- en muziekschool in Arnhem Presikhaaf werd met een feestelijke concertmiddag gevierd met een uitvoering van het Reisorkest Arnhem (ROA) o.l.v. dirigent Kanako Abe, met de zangeressen Esra Dalfidan en Shaza Hayek en diverse gastmusici, docenten en leerlingen van El Ele.

De muzikale reis gaat door!

In het orkest komen wereldse klassieke klanken samen, o.a. uit Japan, Turkije, Latijns Amerika en de Balkanlanden.

Met de concerten die het ReisOrkest gaat geven gaat dit nieuwe wereldse klassieke geluid op reis. Al reizend gaan ze tijdens de concerten mensen inspireren en samen nieuwe culturen, geluiden en veelzijdige klanken ontdekken. Het ReisOrkest wil de klassieke muziekcultuur met deze nieuwe klanken verrijken.

Op 26 maart speelden we in Arnhem. Na dit concert zet het ReisOrkest Arnhem de muzikale verhalenreis voort, op 29 oktober in de Deventer Schouwburg. In voorjaar ’24 spelen we weer in Arnhem, en in de zomer ook op concertpodia in o.a. Amsterdam. Deze data worden hier z.s.m. bekendgemaakt.

Social media

Volg het ReisOrkest op social media: